March 17, 2008

Trening...

or
... za Nepal. V soboto sem se odločil, da se malo preizkusim v trekingu. Nisem izbral visokogorja, nisem izbiral zahtevne ture... izbral sem si dolgo do neke mere bi eni rekli celo enolično ali dolgočasno pot. Pa po pravici niti ni enolična, še manj pa dolgočasna, je pa razgibana in "zelo" dolga. Štartal sem ob 10tih zjutraj, končal pa zvečer ob 18tih. Vmes pa sem imel en čaj in kosilo, torej skupno cca. 45 minut pavze. Da je bil trening popolen, sem v nahrbtnik stlačil, čimveč stvari - seveda takšnih popolnoma nepotrebnih. In če se mi je na začetku zdel prelahek, je bil ob 18tih tko težak, da sem ga komaj dvignil :)

In kje sem hodil? Štartal sem v Slovenj Gradcu, šel na Kremžarjev vrh, nadaljeval proti Partizanki in potegnil še do Kope. Potem pa cca 3 km po cesti navzdol po proti SG-ju, na poti pa sprejel odločitev, da skočim na evropsko pešpot (na kateri sem bil prvič in sem šele nato ugotovil, da me vodi stran od SG-ja). V dolini sem potem še kakšne 4km pešačil proti SG-ju - nato pa me je le rešil ata in me odpeljal domov.


Vetroven Kremžarjev vrh

Meglene povezave (Partizanka - Kope)

Zasnežene Kope

Prazna smučišča

In nekaj vztrajnih smučarjev

Pot v dolino






No v nedeljo pa sem naredil še en malo krajši pohod (2,5h), spet tja pod Pohorje, le da sem tokrat štartal, tam kjer sem v soboto prišel v dolino.

Fotk je nastalo kar nekaj. Tokrat samo tiste iz sobote.

14 comments:

nadangel said...

bravo, metatron!

Anonymous said...

Ti si pa vstrajn, si pa res naredil dolgo pot in verjamem, da tudi zelo naporno.
Si pa resno začel trenirati za Nepal.
Ugotovila sem, da greš po isti poti okoli Anapurn kot mi.
Tak, da se boma mela kaj pogovarjat, ko prideš še ti nazaj.

Metatron said...

hvala nadangel.

no super če grem po isti poti... pa ne samo zato, ker se bomo meli kaj za pogovarjat, ko pridem nazaj, pač pa tudi, da te kaj vprašam preden da se sploh odpravim... ti že kar sedaj povem kaj me bo najbolj zanimalo: "kolko stvari moram sabo nest in na kaj ne smem pozabit"...

Anonymous said...

ja, to ti bom res še toplo posredovala, ko se vrnem domov. Za zdaj ti bo pa skalca povedala, da si boš že prej vse pripravil.
Oprosti za Peco. Očitno sem jaz vse zasrala, ker sem enostavno pozabla, da bi te jaz poklicala.
Prepričana sem bila, da ste se čuli ostali med sabo in ko sem včeraj poslala sporočilo za kosilo, sem povabla tudi tebe in nazadnje ugotovimo, da se sploh niste slišali. Si lahko misliš, kako smo bili vsi trije jezni nase.
Tako, da se ti še enkrat opravičujem.

Metatron said...

že prav, že prav :) :) :) :)... lej sonček, sej sploh ni panike, da se nebi slučajno sekirala (al pa kdo drug)... tud sam bi lahko še enkrat klical... tko da noben ni bil kriv... tud najboljšim se nam kdaj zalomi :) :) :)... pa drugič... po pravici povem, da sem v nedeljo tako in tako bil tko močno zmatran še od sobote, da sem komaj uno dvo in pol urno pot prehodu... potem sem kar pri obiskih po kosilu zaspal... bil sem tako izčrpan, da niti objave na blog nisem mogu dat... tko da bi na Peci po mojem kar fino "trpel" :)

... če pa se ne vidimo pred tvojim odhodom, pa srečno pot, veter v hrbet in obilico dobre volje... uživaj

Anonymous said...

jebemti, tebi pa dogaja...

Metatron said...

:) :) :)... al dare... samo eni pravijo, da je malo monotono :), skoz samo gore in hribi... da me nič več ni po kafanah pa diskačih :) :)

Anonymous said...

Se mi je kar kamen odvalil od srca, ko vidim, da si razumel.
Hvala za lepe želje in ko pridem nazaj se pa javim.
Ti pa še kar tako pridno hodi po planinah in uživaj!

Skalca said...

Ej, si pa faca, da greš kar sam. Mene pa morajo izbezat od doma. Samo se v Vintgar kdaj skocim, pa se to zeelo poredko.

Metatron said...

@Skalca: ja sej tud men je najtežje se ven odpravit... pol ko sem zunaj pa ni problem. Je pa res 100x lažje če se slučajno s kom že v sredo zmenim, da grem za vikend kam, ker sem pol "primoran" it ven tud če koli dol letijo :) :)

Sedaj je drugače... ker sem tokrat resnično želel vedeti kako je ča 2 dni zapored hodim, oziroma kako zmatran sem po taki zadevi (v nedeljo sem se komaj pripravil, da sem iz postelje vstal kaj šele da sem v tistem zoprnem vremenu ven šel :) ). Sedaj mi je brat posodil še nekaj opreme, ki jo bom imel v Nepal pa že vidim, da jo bom moral ta konec tedna "stestirat"... torej bom spet imel motivacijo :)

@sonček: še enkrat - ni panike :) :) :)

Skalca said...

Dogovori tecejo o tem, kam za konec tedna, bo treba izkoristit, imamo tri dni, pa se v planinah menda ne bo guzve, ker je velika noc.

Jaz bi sla najraje v aljazevo cerkev na kredarici, seveda pa ne sama. Ce se nas bo zbralo dovolj, bo pravo. Res pa je, da bo med tednom se snezilo in ne vem, kak je s plazovi. Imamo pa se nekaj destinacij, kjer ni nevarnosti plazov. Eno izmed njih si preizkusil, ne vem pa, ce bi jo se pred nepalom ponovil?! Lahko ponovimo Peco, ker je itak svetovna, predvsem v sneznih razmerah. Lahko bi sli po plezalni, kjer se nisem bla pozimi...

Takole, imamo se kar nekaj dni in nekaj moznosti... Ce mas idejo ali zeljo... povej.

Anonymous said...

Ima ludih posle rata :D Pa si se nekaj hvalil kako lenariš :D

Metatron said...

sem pravkar prišel v službo in že v ljubljani sneži... tako, da bojo hribi po mojem kr fajn pobeljeni (če ne bo kake odjuge). Ufff... pohorje je dolgo, js sem prehodil samo začetek, tko, da ni panike da nebi šel še enkrat kak del prehodit... ali smo tko divji, da v treh dneh prepešačimo celega? Štartamo v MB-ju? Samo me pa malo zanima kako je s kočami za praznike... po mojem nam v snegu nebi uspelo vse v enem dnevu prepešačit, bi morali kje spat.

@uroš: dnevi, ko sem se lahko hvalil, da lenarim so mimo, ko sem se začel dobivat z nadangelom, pubecom, skalco in sončkom :)... ti so čisto divji :)

Skalca said...

Se moramo se slisati in pozanimati glede koc.