March 11, 2008

Delovno mesto

or

Danes sem imel pa tolko različnih variant za objavo, da sem se kar s težavo odločil, kaj bi dal gor. Pa naj bo danes kar sodelavec, ki je včeraj dobil novo delovno mesto v enem izmed server room-ov :) . Mesto je dobro klimatizirano, izolirano od ostalih motenj delovnega okolja... mogoče je samo to problem, da je malce tesno z veliko šuma ter brez pogleda na "sonce".

6 comments:

nadangel said...

ja, zgleda ne ravno najbolj prijetno ...

Metatron said...

:) :) to je sobica, kjer je shranjenih en kup stržnikov, PC-ov in telefonskih central... moraš biti not, da slišiš in verjameš kak hrup je to. Poleg tega mora klima šopat na polno, da se zadeve slučajno ne pregrevajo... not je ledenica in veter podoben kot je blo zadnjič na Viševniku... bog ne daj da te kdo not zaklene.

Sodelavc je moral not samo nekaj porihtat, pa smo ga zajebavali, da je dobu novo delovno mesto :) ... trenutno ima daleč najboljšo pozicijo v labu... zraven velikega okna z razgledom :)

Skalca said...

O, hvala, da si napisal se dodatek. Kar nisem si mogla predstavljat, da v taki instituciji nekomu dodelijo tako delovno mesto. Ceprav pa se zavedam, da nekateri delajo tudi v takih razmerah. K nam je prisla delat nova sodelavka. Na moje vprasanje, kako se po parih dneh pocuti, mi je rekla, da je srecna, ker vidi dnevno svetlobo in ne potrebuje luci.

Usodi sem hvalezna, da mi je dodelila prostor, kjer sem sedaj!

Metatron said...

skalca... js sem bil na delovnih obiskih že kar v nekaj podjetjih... in ne boš verjela, določena visoko tehnološka podjetja imajo svoje razvijalce "skrite" globoko v kleti, brez oken in z niskimi stropovi... pa ne zato, ker bi blo to top-secret, pač pa preprosto, ker niso planirali prostora... al pa se jim zdi, da bojo že preživeli v "zakloniščih"... ironija je v tem, da če želiš razvijat in delat inovacije rabiš odprt prostor, z veliko dnevne svetlobe in visokimi prostori... ampak očitno nekje gledajo samo na "stroške" potem pa se sprašujejo zakaj niso njihovi delavci bolj uspešni, inovativni, samoiniciativni...

nadangel said...

zelo prav imata oba ... tudi jaz sem se čudila, da bi pri vas nekoga takole stlačili v konzervo ... no, tudi jaz imam super mesto - tik ob ogromnem oknu ... edina pomanjkljivost je, da mi z avtobusne smrdi po izpuhih ... pač, cena za to, da delaš v centru :) ... če naj bi to sploh bil privilegij ... ne vem ...

Metatron said...

center - privilegij? hmmm... ne vem zakaj a mam naravo tako al kaj, ampak js takoj najdem en kup pomanjkljivosti pri tem :)

- zjutraj vsi z avti rinejo v center (gužva)
- če si z avtom je popolnoma nemogoče kje parkirat

če pa imaš službo ven iz centra pa se zmeraj voziš v drugo smer kot so pa zastoji, pa izven centra imajo ponavadi večje parkirne površine :)