April 02, 2008

Iz nedeljske pravljice...

or
... nazaj v realen svet. Zadnjič sem se igral s službenim fotoaparatom Ixus800i (al neki takšnega) in na mizi poiskal logotipe. Če bi se trudil, bi jih sigurno našel, še kaj več (ampak ni bilo časa).














8 comments:

nadangel said...

Upam, da ti za tole reklamo vsaj kaj plačajo ... ampak pogrešam še kaj, kar je malo bolj stajliš - recimo kako j(J)abolko :)...

Metatron said...

nič ni plačano :( ma sem taka dobra dušica da delam vse zastonj :)... ker vem, da bi oni tudi to naredili zame :)

Jabolke pa nimam :(... sem po pravici razmišljal, da bi šel med malco kupit eno jabko, pa jo malo odgriznil in fotkal :)

nadangel said...

ja, daj no ... veš kak fajn bo zgledlo ...

Metatron said...

ma ne morem jaz zaprisežen Microsoftovc dajat jabolk gor. Kako bo pa zgledlo? Kaj bojo pa rekli tisti, ki me poznajo? :) :) :)

Skalca said...

So mi pa one fotke iz nedelje boj vsec. Kar je res, je res!

No ce pa pomislim na umetniski vtis, pa mi tudi te nekaj povejo. To, da smo obdani s tehnologijo in ne z naravo.

Daj si mi idejo, da dam na moj blog moje palicnjake. Jih mam kar nekaj. Lahko dobis kakega.

Metatron said...

tudi meni so tiste nedeljske veliko bolj všeč. Bistvo tega posta je bilo to, da sem opazil, kako sem obdan z "nalepkami", "etiketami", nekih podjetij in se tega sploh ne zavedam. Večino časa na to niti ne pomislim, ko pa pomislim, se mi pa zdi full smešno. Firme označujejo svoje zadeve, kot da bi bili psi (ali pa druge države), ki z urinom markirajo svoj teritorij. Po moji mizi in doma (da ne govorim v svoji omari) imam polno tega "urina". In največji trik je to kako so nas prepričali v vse to. Sedaj ljudje z veseljem nosimo njihove reklame in ne da bi nam zato plačali, pač pa mi presneto veliko plačamo njim, da smo lahko njihove žive reklame. Žalostno je ko potem pomisliš, kako te lehko neka družba povsem "obrne".

Kar pa se tiče paličnjakov: malce si prepozna (oziroma kakšnih 20 let ali še več). Ne moreš verjet, kako sem si jih v osnovni šoli želel. Nenormalno, če pomislim :). Sedaj pa po pravici ne vem, kaj bi "počel" z njimi :)... ampak hvala za ponudbo.

Metatron said...

aja pa še to. Ko si omenla kako smo obdani s tehnologijo. Treba je dodat tudi kako smo "zasužnjeni" z njo. Vem, da sedaj delujem čisto "anarhist" ali pa kaj podobnega... no to nisem, še zmeraj bom uporabil tehnologijo, ki mi olajša vsakodnevne opravke in podobno... ampak ko sem ostal brez telefona sem pa videl, da sem res prav zasvojen z njo. Sedaj nimam telefona že 5 dni, sem se počasi navau brez njega (namerno si ga ne zrihtam bolj hitro :) ).

Skalca said...

Nikoli ni prepozno metatron. Paličnjaki so moja prva žival, za katero skrbim. No, ne čisto sama, Jelka mi prinaša robide in sem ji skupaj s paličnjaki zeeelo hvaležna.
Dobila sem jih od Rudija in Dušana kot poklon. Nisem ga mogla zavrnit. Celo soboto in nedeljo sem premišljevala, komu naj jih "uturim". Ko sem prišla v ponedeljek v službo, so me čakali in sem jih posvojila. Ko grem na dopust, gredo tudi oni. Mojca takrat poskrbi za sveži mah in malo uredi terarij.
Sedaj, ko jih imam, ne bi bila brez njih. Kadar se mi nakopiči veliko stvari, me pomirijo. Vsak čas vidim nekaj živega v pisarni.
Pa še nekaj. Ko imam na obisku kakšnega otročka, so tema, ki je najbolj hvaležna.