September 12, 2007

Mesto / narava

or
Dve podobi iz mesta in dve iz narave. Ali lahko nosijo isto sporočilo? Po mojem ja.



Stojim ponosno...




















Tudi jaz stojim ponosno...














Globok padec...













Globok padec...

7 comments:

Anonymous said...

A mi zaupaš kje je takšen gozd. Rabim eno zadevo poslikat, pa je pri nas tu samo listje in neravna debla.

Metatron said...

seveda ti povem kje je zadeva... samo vprašanje je koliko poznaš Koroško -> Uršljo Goro -> Oziroma natančneje Vernarco (fotka je narejena cca 800m od vrha Vernerce)?

Ni povsod takšen gozd, ta zaplata je pa res zanimiva, ker je zelo malo podrasti, lepo "počiščeno", debla pa ravna.

Uršlo Goro moraš dostopat iz Slovenj Gradca -> Stari trg -> (tik pred Podgorjem desno) -> Suhi dol -> "proti" Razborju -> proti Uršlji Gori -> odcepiš se za Vernerco. Sicer ta del fotkan iz ceste (gozdna cesta), kar pomeni, da lahko dostopaš do tja z avtom... ampak, če imaš čas in veselje ti priporočam, kakšno peš turo.

A ti je znan ta predel? Rabiš natančnejše napotke?

Anonymous said...

Ni mi znano, sem pa enkrat že lutal tam okol. Celo na tisti cesti, ko prideš v Žerjav sem skoraj obstal sredi ničesar. Šel sem po eni gozdni poti in sfalil izvoz, na koncu je šlo samo vzvratno in to z Minijem :(, kr ropotalo je po podvozju. Pa še brez benza sm bil.

Se bom probal znajt iz tega, če ne te pa poprosim za vodiča :D

Metatron said...

če prav mislim, kje si bil... potem nisi bil daleč stran... a si šel iz "Velenjskega" konca? če greš iz Slovenjgraše strani ti ni treba bit strah za avto... kr dobo zvožena in prevozna gozdna cesta... če imaš kakšen natančen zemljevid glej blizu vrha Urščje gore za Vernarco (al pa mogoe da piše Vernarjev vrh)... skratka to je cca 800 metrov nazaj po cesti

če pa bom kakšen vikend na koroškem grem pa tud za vodiča

maja said...

ja, gozdovi so res the best. fajn se je tam igrat s svetlobo ipd..

Anonymous said...

Ja šel sem iz Velenjske strani preko ne vem katerega prelaza, ampak vmes na eno lovsko kočo. Od tam se je potem zapletlo :D

Se bom potrudu najt tole zadevšno ;)

Metatron said...

@maja: ja so cool samo... js jih nikakor ne znam posnet... naletim na full lepe prizore... pofotkam... potem pa doma vse zbrišem... ne znam prikazat tistega kar bi rad... oziroma ni takšnega vtisa na mojih fotkah... full je zaguleno.

@sekundek: sej ti pravim bil si bolj blizu kot ti znam povedat :)